Първа копка на най-големия ритейл парк в България бе направена на 19.10.2021 г. в град Перник.
На официалното събитие присъстваха заместник кмета на Община Перник Стефан Кръстев, инвеститорите от „ТЕХНОКОМЕРС“, ексклузивния консултант по проекта „Ай Пи Си партнерс“, строителната компания „МСК“ груп, партньори и представители на наематели сред които Mr. Bricolage, Technomarket, LPP – Sinsey, Croop, Hause, LC Waikiki, Sport Vision, Deichmmann, KiK, Lilly, Pepco.

Ритейл Парк Перник Плаза ще бъде най-големият ритейл парк в Западна България, разположен на терен от над 44 декара.

Един от най-мащабните и със сигурност най-модерни проекти в България, с 15,500 кв. м. застроена търговска площ, e с инвестиция от над 20 милиона лева.

Откриването на завършения проект се планира за лятото на 2022 г., като строителството стартира с 90 % отдадени търговски площи – на световни и български търговски брандове.

Комплексът ще е тип „ритейл парк“ и ще предлага много предимства на своите клиенти. Пазаруването в комплекса ще е много удобно, ще спестява време и ще предлага ниски цени. Търговките, които участват в ритейл парк търговците ще печелят от добрата локация и атрактивните наемни нива. Проектът Перник Плаза е изключително благоприятен за развитието на града, социалната среда и неговата инфраструктура. С неговото изграждане ще се открият 300 нови работни места, ще се благоустрои общината с един модерен търговски комплекс.